Buurtcomité Ekkergem

Buurtcomité Ekkergem

Het eerste deelproject van het Lokaal Energie Actie Plan voor Ekkergem betreft de Raas van Gaverestraat, huisnummers 82-142 en 63-122.

We hebben tijdens de maand mei het bestek voor de haalbaarheidsstudie voor een wijk-warmtenet in de Raas van Gaverestraat verstuurd aan tien bedrijven. Hierop ontvingen we vier offertes. Na overleg binnen de themagroep werd Van Marcke Engineering aangesteld om de studie uit te voeren. Dit werk is midden september van start gegaan, we verwachten de resultaten tegen midden november.

Tot nu toe hielden wij met de bewoners een tweetal tussentijdse vergaderingen, deze werden telkens druk bijgewoond. Er waren presentaties over diverse aspecten van het project. Uniek aan onze aanpak is dat we bottom-up werken en vertrekken van de reële situatie en de bezorgdheden van eigenaars/bewoners. Een behoorlijk aantal van hen heeft een verslag door de Energiecentrale laten opmaken. Samen met Van Marcke verwerken we de  resultaten hiervan als basis voor de berekeningen in ons haalbaarheidsonderzoek.

Ondertussen is ook het tweede deelproject van start gegaan, dat betrekking heeft op de Krijgsgasthuisstraat, huisnummers 99-173 en 82-166. Met de energiecentrale werden begin september nieuwe afspraken gemaakt met als doel de doeltreffendheid van de energie-scans en de werklast te optimaliseren.