Buurtcomité Ekkergem

Buurtcomité Ekkergem

Zaterdag 7 september 2024

Was het nu de 24e of 25e editie? Wat zeker is, is dat het buurtfeest van de Pieter Colpaertsteeg opnieuw een spetterend succes was.

Onder een aangenaam zonnetje werden ‘s morgens het podium, de tent, het springkasteel, de vlaggetjes, lampen, tafels en stoelen geschikt door de ‘oude getrouwen’ zodat na de middag het middenplein van de Watt site de verzamelplaats werd voor jong en oud. 

De circusanimatie was een nieuw en gewaardeerd initiatief. Het gaf Sigrid nog meer inspiratie om een fleurig tintje op de gretige gezichtjes van de allerkleinsten te toveren. Er verscheen een extra glimlach op die snoetjes toen het tijd werd voor de potluck. Het werd even rustig in het springkasteel.

De stralende zon deed ons naar het aperitief verlangen. De muzikale inbreng van Raffaello Visconti bracht extra cachet en ambiance. Geen Colpaertfeesten zonder ons ‘huisorkest’ met het ondertussen welbekende Colpaertsteeglied.                                                                                                                                     

Stilaan tijd om aan het avondeten te denken. Met dank aan Delphine en haar ‘kookploeg’ mochten we aanschuiven voor de ‘klassieker’ in al of niet veggie versie.                                                                                                                                                                         

Eerder al werd benadrukt dat de weergoden ons goedgezind waren: bij een aangename temperatuur konden we –met dank aan alle bakkers en bakkerinnen uit de buurt- aan het dessertbuffet aanschuiven en verder kouten met bekende en minder bekende buren.

Was de weerman begaan met de nachtrust van andere buurtbewoners? In elk geval maakte een ‘verfrissende bui’ duidelijk dat er aan alle liedjes een eind komt.

Zondag was het fijn dat de zon de tent en het springkasteel liet opdrogen zodat op een mum van tijd alles weer zijn ‘normale’ gangetje kon gaan.

Wil je nog even nagenieten van deze geslaagde dag? Bekijk dan zeker de foto’s (met dank aan Barbara en Inge) op de site facebook.com Pieter Colpaertsteeg.

Buurvriendelijke groeten!