Buurtcomité Ekkergem

Buurtcomité Ekkergem

Veel volk, veel zon en veel ambiance! De Groenevalleifeesten van 2023 waren weer een hoogdag voor de Brugse Poort en Ekkergem. Je kon er slenteren langs de eindeloze rommelmarkt in de dreef, een drankje drinken in het café onder de bomen, optredens van lokale muziekgroepen bijwonen en deelnemen aan geïmproviseerde activiteiten voor kinderen. 

Ook dit jaar werd het feest georganiseerd door bewoners van de wijken Brugse Poort en Ekkergem. Op een manier zoals het park zelf ook tot stand kwam en op dit moment ook echt functioneert: door en voor de buurt. Met de belangeloze inzet van vrijwilligers, een tikkeltje chaotisch anarchistisch, maar met veel goesting en vanuit een eerlijke bekommernis voor het schaarse groen in de stad. 

Het Groenevalleifeest heeft een blijvende plek gekregen in ons buurtleven. Er zit geen evenementenorganisatie of sponsor achter. Inwoners van Ekkergem en Brugse Poort proberen alles zelf te doen en met een wijk-aan-zet-budgetje. Wat lukt. Maar in de stijl van het door en voor de buurt, is een helpende hand zeker welkom. Wie in 2024 wil helpen, of het nu gaat om pintjes te tappen of drankbonnen verkopen, bands contacteren of tenten opzetten (en ’s nachts weer afbreken!), laat het ons weten via https://www.groenevalleifeesten.be/contact

En wist je dat er in december jaarlijks Warmevalleifeesten zijn? Pure gezelligheid, warmte en vuur! Houd onze agenda in de gaten! 

Aan de vrijwilligers van de zomereditie van 2023: heel erg bedankt voor dit geweldige feest!   

foto’s: Arnold (Gentblogt), Herman,  

zie ook: https://www.facebook.com/GroeneValleiFeesten/ 

zie ook: https://www.groenevalleifeesten.be